Windows versus Apple: wat kiezen? [2018]

Windows versus Apple: wat kiezen? Wij kiezen voor een computer die op Windows draait. Onze smartphone draait op Android. Is dat dan de juiste keuze? Dan hangt volledig af van waar u belang aan hecht. We proberen hieronder één en ander op een rijtje te zetten. We focussen in deze op computers; smartphones is voor een andere keer.

Gebruiksgemak

In het voordeel: Apple. Alles draait net iets intuïtiever. Vooral: de verschillende toestellen van Apple zijn beter op elkaar afgestemd (iMac, iPad, iPhone). Uiteraard is Windows bijlange niet slecht en velen zullen hier genoeg aan hebben … maar Apple staat nog iets hoger.

Prijs

Computers waarop Windows draait zijn snel een paar honderd euro goedkoper. Apple zou kwalitatief een stuk beter zijn, maar dat zetten we in voorwaardelijke wijs, omdat het voor de gemiddelde gebruiker niet veel uitmaakt. Levensduur is sowieso relatief beperkt. Merk op: ook de randapparatuur van Apple is een stuk duurder.

Wat wil je ermee doen?

Voor elk wat wils:

  • Games: kies Windows.
  • Grafisch werk: Apple.
  • Internet, tekstverwerking: een Windows-computer volstaat.

Design

Apple wint hier duidelijk, ook al bestaan er tegenwoordig best wel mooie Windows-pc’s.

Flexibiliteit Windows vs. Apple

Windows is zowel qua hardware als qua software een stuk “flexibeler”. Hardware: geheugen en grafische kaarten zijn bv. gemakkelijker toe te voegen bij Windows. Mac-computers hebben ook minder aansluitingen dan Windows-computers. Software van derde partijen is gemakkelijker te installeren op Windows. Dat maakt ook dat nieuwe software vaak het eerst beschikbaar is voor Windows. Je kunt ook net iets gemakkelijker sleutelen aan Windows. Dit betekent: het meer naar je zin maken.

Veiligheid

90% van de computers draait op Windows: daarom richten criminelen zich ook het meest op Windows-computers met virussen. Nu, zowel voor Apple als Windows heb je een goed antivirus-programma nodig, maar het meeste risico loop je dus met Windows.

Conclusie

Windows vs. Apple op je computer? Wij spreken ons uit voor Windows. Je krijgt meer voor je centen en je hebt het iets beter in de hand. De flexibiliteit is voor ons ook een belangrijke troef.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *